Гаража (Garage)

Ирска/2007/85’ Режија: Лени Ејбрахамсон (Lenny Abrahamson) Сценарио: Марк О’Халоран (Mark O’Halloran) Улоги: Пет Шорт (Pat Shortt), Џон Кју (John Keogh), Џорџ Костиган (George Costigan) Трагикомедија сместена во светот на бензинските пумпи во рурална Ирска, каде претрудољубивиот вработен во гаражата бара…

100 години од „Улис“ (100 years of Ulysses)

Ирска/2022/60’ Режија: Руан Маган (Ruán Magan) Сценарио: Френк Каланан (Frank Callanan), Руан Маган (Ruán Magan) Улоги: Питер Кунан (Peter Coonan), Ристерд Купер (Risteard Cooper), Тим Крид (Tim Creed) По повод 100-годишнината од нејзиното објавување, на 3-ти февруари 2022 година  RTÉ…

СЕЗОНА НА ДЕЛИКВЕНТИ (The Deliquent season) 

Ирска/2018/103’ Сценарио и режија: Марк О’Роу (Mark O’Row) Улоги: Лојзи Мареј (Laoise Murray), Кетрин Вокер (Catherine Walker), Нора Купер (Nora Cooper), Силијан Марфи (Cillian Murphy) Двe пријателски двојки имаат по две деца и изгледаат како да живеат во брачно блаженство,…