Смешни игри (Funny games)

Австрија/1997/108’ Режија и сценарио: Михаел Ханеке (Michael Haneke) Улоги: Сузан Лотар (Susanne Lothar), Арно Фриш (Arno Frisch), Улрих Михе (Ulrich Mühe) Двајца насилни млади мажи земаат мајка, татко и син како заложници во нивната викендичка и ги принудуваат да играат…

Видеото на Бени (Benny’s video)

Австрија/1992/110’ Режија и сценарио: Михаел Ханеке (Michael Haneke) Улоги: Арно Фриш (Arno Frisch), Ангела Винклер (Angela Winkler), Улрих Михе (Ulrich Mühe) 14-годишен видео ентузијаст опседнат од филмови со насилство одлучува да направи сопствен филм и да им го прикаже на…

Седмиот континент (Der Siebente kontinent/The Seventh continent)

Австрија/1989/104’ Режија: Михаел Ханеке (Michael Haneke) Сценарио: Михаел Ханеке (Michael Haneke), Јоана Тајхт (Johana Teicht) Улоги: Биргит Дол (Birgit Doll), Дитер Бернер (Dieter Berner), Лени Танцер (Leni Tanzer) Филм е за животот на Георг, неговата сопруга Ана и нивната ќерка…