Полска/2020/79’

Режија: Михал Гжибовски (Michal Grzybowski)

Сценарио: Михал Гжибовски (Michal Grzybowski) , Томаш Валешак (Tomasz Walesiak) 

Улоги: Марќин Дороќињски (Marcin Dorocinski), Агњешка Дулемба-Каша (Agnieszka Duleba-Kasza), Јулија Вишињска (Julia Wyszynska) 


Михал и Ева водат стабилен, удобен живот посветен на работата и втората бременост. Касија и Бартек, кои живеат во соседството, се борат со сериозни финансиски проблеми. Неочекувано за сите, време е за кавга: Касија му кажува на сопругот дека на посебен начин е поврзана со Михал.  


Фестивали и награди/Festivals and awards

– Koszalinski Festiwal Debiutow Filmowych Mlodzi i Film 2021 – Best actor, Audience award 

– Polish Film Festival 2020 – Microbudget Film Competition nominee 


Михал Гжибовски е роден на 18 јуни 1979 година во Лоѓ. Тој е актер и режисер, познат по филмовите „Драги соседи“ (2020), „Смрт во театар“ (2012) и „Не сум подготвен“ (2010).