МЕЃУНАРОДНА КОНКУРЕНЦИЈА НА КУСИ ФИЛМОВИ

1. FORGIVE ME FATHER by Jona Schlosser / GERMANY
-ПРОСТИ МИ ТАТКО на Јона Шлосер / ГЕРМАНИЈА

2. RAINBOW by Aleksandar Vujovic / montenegro
ВИНОЖИТО на Алесандар Вујовиќ / ЦРНА ГОРА

3. IMELDA AND LUIS by Leonel Chee / MEXICO
ИМЕЛДА И ЛУИС на Леонел Чи / МЕКСИКО

4. KURCHATOV by Alexander Korolev RUSSIAN FEDERATON
КУРЧАТОВ на Александар Королев / РУСИЈА

5. YOU ARE HERE by Orkhan Abulov / RUSSIAN FEDERATON
ТИ СИ ТУКА на Орхан Абулов / РУСИЈА

6. ROMAN by Yuriy Khmelnitskiy / RUSSIAN FEDERATION
РОМАН на Јуриј Кмелнитски / РУСИЈА

7. MY EYES by Tommaso Acquarone / ITALY
МОИТЕ ОЧИ на Томасо Аквароне / ИТАЛИЈА

8. LA TECHNICA by Clemente De Muro , Davide Mardegan / ITALY
ТЕХНИКА на Клементе Де Муро, Давид Мардеган / ИТАЛИЈА

9. THE TIME OF THE NIGHT by Alice Fargier / FRANCE
НОЌНО ВРЕМЕ на Алиса Фаргиер / ФРАНЦИЈА

10. SHAKIRA by Noémie Merlant / FRANCE
ШАКИРА на Ноеми Мерлант / ФРАНЦИЈА

11. MES VACANCES NORMALES by Margot Bernard / FRANCE
МОИТЕ ПРОПИСНИ ОДМОРИ на Маргот Бернар / ФРАНЦИЈА

12. BARLEY by Andrija Mugoša / MONTENEGRO
ЈАЧМЕН на Андрија Мугоша / ЦРНА ГОРА

13. THE NIGHT BEFORE by Demet Derelioglu Aran / TURKEY
ПРЕТХОДНАТА НОЌ на Демет Дериоглу / ТУРЦИЈА

14. O MIA BAMBINA CARA by Seraina Scherini / SWITZERLAND
МОЈА УБАВА ДЕВОЈКО на Серена Шерини / ШВАЈЦАРИЈА

15. ANJA by Benő Baranyi / HUNGARY
АЊА на Бено Барани / УНГАРИЈА

16. BIRDS OF PASSAGE by Lisa Meyer / SWEDEN
ПТИЦИ ПРЕСЕЛНИЦИ на Лиза Мејер / ШВЕДСКА

17. BALKAN BEASTS by Javier Sobremazas / GERMANY
БАЛКАНСКИ ЅВЕРОВИ на Хавиер Собермазас / ГЕРМАНИЈА

18. FRIEND by Andrey Svetlov / BELARUS
ПРИЈАТЕЛ на Андреј Светлов / БЕЛОРУСИЈА

19. TIO by Juan Medina / MEXICO
ЧИЧКО на Хуан Медина / МЕКСИКО

20. THE SAVERINI WIDOW by Loïc Gaillard / FRANCE
ВДОВИЦАТА СЕВЕРИНИ на Лик Гајард / ФРАНЦИЈА

21. SOLUTION FOR SADNESS by Marc Martínez Jordán, Tuixén Benet / SPAIN
РЕШЕНИЕ ЗА ТАГА на Марк Мартинез Јордан, Туксен Бенет / ШПАНИЈА