The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.

“QUOTE WE FIND INTERESTING”

Name Surname
  • 7 октомври петок
  • 8 октомври сабота
  • 9 октомври недела
  • 10 октомври понеделник
  • 11 октомври вторник
  • 12 октомври среда
  • 13 октомври четврток
  • 14 октомври петок
7 октомври петок

21:00 l кино Милениум

ВУЈКОТО

Давид Капач и Андрија Мардешиќ


8 октомври сабота

17:30 l Кинотека на Македонија

91

Лука Штигл l 24′

18:30 l Кинотека на Македонија

ТАБУ

Мигуел Гомес


20:00 l Кинотека на Македонија

НАЗАД ВО ТИЕ ВРЕМИЊА

Конрад Аксинович

(QA Гена Теодосиевска со Конрад Аксинович)

22:00 l Кинотека на Македонија l 10′

РЕВОЛУШН

Христос Босмос l 10′

НОЌЕН ВОЗ

Јержи Кавалерович


20:00 l Кино Милениум

КЛУЧОТ

Елшад Елсевер l 17′

ХЕРОИ НА РАБОТНИЧКАТА КЛАСА

Милош Пушиќ

22:00 l Кино Милениум

НАСЛЕДСТВО

Мариан Фаркут l 14′

БЕСПРЕКОРЕН

Моника Стан9 октомври недела

18:30 l Кинотека на Македонија

ВРАТИ

ЧОВЕКОТ ВО ФИЛМСКАТА КАМЕРА

Микеле Де Анџелис

20:00 l Кинотека на Македонија

100 ГОДИНИ ОД ОДИСЕЈ

Руан Маган


21:30 l Кинотека на Македонија

СОН

Тамара Брочиќ l 13′

ВРЕМЕ НА ДЕЛИКВЕНТИ

Марк О’Роу


17:00 l Кино Милениум

ПРИКАЗНАТА НА МОЈАТА СОПРУГА

Илдико Ењеди

ХЕРОИ НА РАБОТНИЧКАТА КЛАСА

Милош Пушиќ

20:00 l Кино Милениум

НОВИОТ ВАВИЛОН

Гидеон ван дер Штелт l 20′

ТИВКА ЗЕМЈА

Ага Вошињнска

(QA Игор Анѓелков со Пјотр Литвин, сценарист на филмот)


22:00 l Кино Милениум

МЕ ПРАША ОД КАДЕ СУМ

Аулона Фетахај l 24′

ВО ПОТРАГА ПО ВЕНЕРА

Норика Сефа10 октомври понеделник

20:00 l Кинотека на Македонија

7-МИОТ КОНТИНЕНТ

Микаел Ханеке

22:00 l Кинотека на Македонија

ПРОБЛЕМОТ НА ТИНА

Радован Петровиќ

КРИЕНКА-МИЖЕНКА

Викторија Фиоре
11 октомври вторник

18:00 l Кинотека на Македонија

СКВИШ

Хавиер Серон l 20′

НИКОГАШ НЕ ПЛАЧАМ

Пјотр Домалевски

20:30 l Кинотека на Македонија

АНАДОЛСКИ ЛЕОПАРД

Емре Кајис


22:30 l Кинотека на Македонија

ТРИ ЗРНА СОЛ

Ингрид Чикиоу l 25′

ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ

Михаел Хенеке12 октомври среда

19:00 l Кинотека на Македонија

ПЦР ПЕСНА

Иванка Апостолова – Баскар l 12′

КАЖИ МИ НАВИСТИНА

Максим Илковски l 14′

СКОПЈЕ 2020

Радован Петрович l 20′

20:00 l Кинотека на Македонија

УБАВИНА

Танос Либеропулос l 20′

ОМИЛЕНИТЕ СОСЕДИ

Михаил Гзибовски

22:00 l Кинотека на Македонија

ДАЛЕКУ ОД ВРЕМЕТО

Карлос Омено Палма l 19′

ВИДЕОТО НА БЕНИ

Михаел Хенеке13 октомври четврток

20:00 l Кинотека на Македонија

ОБИЧНАТА ЕЛИ

Лавинија Софрониевска l 16′

СИНА МЕСЕЧИНА

Алина Григоре

22:00 l Кинотека на Македонија

УБИЈ ГО И ОСТАВИ ГО ОВОЈ ГРАД

Мариуш Вилчински14 октомври петок

19:00 l Кинотека на Македонија

ТАТКОВАТА ТИШИНА

Мариела Сантибанез l 17′

ГАРАЖА

Лени Абрахамсон

21:00 l Кинотека на Македонија

КРВТА НА МОЈАТА КРВ

Јоао Канихо
Жири

ИЛДИКО ЕНЈЕДИ
АИДА БЕГИЌ
ЕЛЕОНОРА ВЕНИНОВА
ПАВО МАРИНКОВИЌ
СИМОНЕ СТАРАЧЕ

НАГРАДА ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС НА ИЛДИКО ЕЊЕДИ

„Сличноста меѓу луѓето и животните е во тоа што и едните и другите мислат дека уживаат потполно во животот“, порачува унгарската режисерка Илдико Ењеди во нејзиниот исклучителен филм ‘Тело и душа’. Но, дали е така?

Билетите по цена од 100 денари се достапни во билетарниците на кино „Милениум“ и „Кинотека на Република Македонија“.

ПОДДРЖУВАЧИ:

ПАРТНЕРИ:

СПОНЗОРИ: